مركز الوسيلة الثقافي

أهلا وسهلا بك في منتدى الوسيلة الثقافي
للإنضمام لأسرتنا المتواضعة
نرجو منك التسجيل
وإن شالله بتقضي أوقات حلوة ضمن صفحات الموقع

ملاحظة هامة:
عند التسجيل ستصلك رسالة لتفعيل عضويتك
على الـ E-mail الذي سجلت به
وقد تكون الرسالة في صندوق البريد المهمل (Junk)


إدارة مركز الوسيلة الثقافي
مركز الوسيلة الثقافي

أهلا وسهلا بك في منتدى الوسيلة الثقافي
للإنضمام لأسرتنا المتواضعة
نرجو منك التسجيل
وإن شالله بتقضي أوقات حلوة ضمن صفحات الموقع

ملاحظة هامة:
عند التسجيل ستصلك رسالة لتفعيل عضويتك
على الـ E-mail الذي سجلت به
وقد تكون الرسالة في صندوق البريد المهمل (Junk)


إدارة مركز الوسيلة الثقافي
مركز الوسيلة الثقافي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى الوسيلة الثقافي .. وسيلتك للتميّز والإبداع
 
الرئيسيةالبوابةالمجلةمن نحنأحدث الصوردردشةالطقسالتسجيلدخول

 

 أشهى الأطباق × عيد الأضحى

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
دمعة شوق
عضو نشيط
عضو نشيط
دمعة شوق


انثى

القوس التِنِّين
عدد المشاركات : 101
نقاط النشاط : 5074
السّمعَة : 12
الدولة/المديـنة : قـــ أمـــــي ـــلـــب
العمل/الدراسة : طالبة
العمــر : 35
فلسطين
فرحان
أشهى الأطباق × عيد الأضحى Left_bar_bleue50 / 10050 / 100أشهى الأطباق × عيد الأضحى Right_bar_bleue


أشهى الأطباق × عيد الأضحى Empty
مُساهمةموضوع: أشهى الأطباق × عيد الأضحى   أشهى الأطباق × عيد الأضحى Ouo10الجمعة نوفمبر 12, 2010 10:23 pm



أشهى الأطباق × عيد الأضحى Werwq


كل سنه وانتوا طيبين احلى شباب وصبايا في الدنيا كلهاا

بمناسبه العيد واللحمه واللذي منه هقدملكم وصفات لذيذه ان شاء الله تعجبكم واولهم الفته بتاعتنا (المصريه يعني ) بالصلصه والتقليه <<على فكره الاكله دي جامده جدآآ لازم تجربوها

أشهى الأطباق × عيد الأضحى Rf37kdal


مقادير الفتة:

* كيلو ونصف لحمة "ضاني أو بتلو"
* 2 ثمرة جزر مُقشر مُقطع حلقات
* 2 عود كرفس مُقطع مكعبات
* 2 بصلة متوسط مُقطع مكعبات
* 2 كوب أرز
* 6 أكواب ماء
* 2 ورق لاورا
* 2 فص مستكة
* 4 حبات قرنفل صحيح
* عيش محمص مكسّر


مقادير التقلية:

* 6 ملعقة كبيرة زيت زيتون
* 6 فص ثوم مفروم ناعم
* 4/ 1 كوب خل
* كوب شوربة لحمة


مقادير الصلصة:


* 3 ملعقة كبيرة صلصة طماطم (معجون)
* 1/ 4 كوب خل
* كوب شوربة لحمة



الطريقة:



1- اغسلي اللحمة كويس، وحطّيها لمدة 3 دقائق في ماء مغلي بحيث يُغطيها، وبعد كده ارفعيها من المية، وبعد كده اغسلي الأرز كويس وصفيه من المية بتاعته.



2- سخّني الماء في إناء على نار متوسّطة، وضيفي إليها اللحمة والخضار والبهارات والملح والفلفل.



3- أول ما المية تبدأ في الغليان، قللي درجة الحرارة، وسيبي اللحمة على النار لمدة 45 دقيقة، لغاية ما اللحمة تستوي تماماً، مع مراعاة إزالة الريم من سطح الشوربة كل ما يظهر، وأول ما اللحمة تستوي طلّعيها من الشوربة، وصفّي الشوربة كويس.



4- حطّي السمنة في إناء آخر على نار متوسطة، وحمّري الأرز لمدة 3 دقائق أو لغاية ما يتشرّب تماماً بالسمنة، وبعد كده ضيفي كوبين ونصف مية، وممكن تخلطي المية مع الشوربة، وتبّليه بشوية ملح، وسيبيه على النار لغاية ما يبدأ في الغليان، وبعد كده قلّلي النار، وغطّي الإناء وسيبيه لمدة 20 دقيقة أو لغاية ما تتأكّدي إنه استوى تماماً.



5- لتحضير التقلية، سخّني الزيت في طاسة على نار متوسطة، وبعد كده ضيفي عليه الثوم المفروم، وقلّبيه لمدة دقيقتين أو لغاية لونه ما يبقى ذهبي، وبعد كده شيلي نصف كمية الثوم دي على جنب، وضيفي الخل والشوربة وشوية ملح وفلفل على باقي الخليط اللي في الطاسة، وسيبيهم لغاية ما يغلوا، وبعد كده شيلي الخليط من على النار.



6- حطّي نصف كمية الثوم اللي شلتيها من التقلية في طاسة على نار متوسطة، وبعد كده ضيفي عليه صلصة الطماطم والخل والشوربة وملح وفلفل مع التقليب، وبعد كده سيبي الخليط لغاية ما يبدأ في الغليان، وبعد كده قلّلي درجة الحرارة وسيبيه لمدة 10 دقائق علشان الصلصة تتسبّك.



7- هاتي طبق التقديم وحطي فيه العيش المحمّص، وبعد كده رشّي عليه كمية صغيرة من التقلية اللي عملتيها، وسيبيه لمدة دقيقتين؛ علشان العيش يتشرّب منها، وبعد كده حطي طبقة من الأرز فوق العيش، وصبي عليه كوب شوربة، وبعد كده وزّعي قطع اللحمة فوق الوش، وآخر حاجة هتعمليها إنك تصبي صلصة الطماطم على حسب الكمية اللي إنتِ عايزاها..


&&&&&&





أشهى الأطباق × عيد الأضحى Fsa



طبق المشويات المشكّلة



المقادير:

* كيلو لحمة ضاني للكباب (يفضّل تكون من منطقة الفخذ)
* 1/ 2 كيلو لحمة ضاني مفرومة للكفتة (يفضّل تكون نسبة الدهن فيه مش أكتر من 20%)
* 1/ 2 كيلو ريش ضاني
* 4 ثمرات بصل متوسطة الحجم
* 2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم ناعم
* ملح وفلفل
* عصير ليمون
* عصير طماطم
* زعتر





الطريقة:


1- ابشري البصل وضيفي إليه شوية خل وملح صغيرين علشان ينزّل المية بتاعته، وبعد كده صفّيه من المية كويس وسيبيه على جنب.

2- حطّي قطع اللحمة الخاصة بالكباب والريش في مية البصل، وتبليهم بالملح والفلفل، وضيفي معاهم شوية زعتر وعصير طماطم وعصير ليمون، وغطّيه وشيليه في الثلاجة لمدة 3 ساعات على الأقل علشان تتشرّب من التتبيلة.

3- ضيفي بشر البصل المُصفى والبقدونس إلى اللحمة المفروم للكفتة، وتبليها بالملح والفلفل.

4- حطّي قطع اللحم (الكباب) في الأسياخ، بس راعي إن عددها يكون قليل، وتكون في منتصف السيخ.

5- صبّعي اللحمة المفرومة على الأسياخ، مع الضغط عليها علشان حجمها يبقى متساوي.

6- حطّي أسياخ الكباب والكفتة مع الريش على الشواية، وسيبيهم لغاية ما يستووا، بس راعي إن كل حاجة منهم ولها توقيت في السوى، فلازم تكوني منتبهة كويس علشان الحاجة ما تنشفش منك، وكمان لما تحطي الكفتة على الشواية سيبيها لمدة دقيقتين، وبعد كده أقلبيها على الجنب التاني، علشان تتماسك كويس وما تفكش من السيخ، وعند التقديم ممكن تقدّمي معاهم خضراوات مشوية وسلطة خضراء..



الطرب
علشان تعملي الطرب بتجيبي المنديل (الغلاف الرقيق اللي بيُحيط بالمعدة)، وبتتبليه بنفس التتبيلة الخاصة بالكباب، وبعد كده بتحشيه بخلطة الكفتة، وتقفليه كويس من كل الجوانب، وبعد كده حطيه على الشواية لغاية ما يستوي..



&&&&&&&





أشهى الأطباق × عيد الأضحى Rokak



رقاق باللحمة المفرومة




المقادير:



* 1/ 2 كيلو رقاق
* 1/ 4 كيلو لحمة مفرومة معصّجة
* شوربة لحم ساخنة
* سمنة أو زبدة
* ملح وفلفل




الطريقة:



1- ادهني الصينية بالسمنة أو الزبدة على حسب الرغبة، وبعد كده اسقي الرقاق بالشوربة علشان يطرى، وابدئي في رص نصف كمية الرقاق في الصينية.


2- بعد كده افردي كمية اللحمة المفرومة على الرقاق، وبعدين رصّي باقي كمية الرقاق، وادهني سطح الرقاق بكمية بسيطة من السمن أو الزبدة، ودخّلي الصينية في فرن ساخن، وبعد شوية قللي درجة الحرارة عليه، وسيبيه لغاية ما الوش يحمر، وبعد كده طلّعيه من الفرن وسيبيه يبرد شوية وبعد كده قطّعيه وقدّميه..


^
^
^
^
^

بس كــــــده

وبالهنــا والشفا على قلبكم

ومتنسوش العيديه بتاعتي
bounce

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Malooshka
VIP
VIP
Malooshka


انثى

الاسد الخنزير
عدد المشاركات : 3191
نقاط النشاط : 8480
السّمعَة : 82
الدولة/المديـنة : Damas
العمل/الدراسة : طالبة
العمــر : 28
سورية
تعبان
أشهى الأطباق × عيد الأضحى Left_bar_bleue100 / 100100 / 100أشهى الأطباق × عيد الأضحى Right_bar_bleue

أشهى الأطباق × عيد الأضحى Medal-15 أشهى الأطباق × عيد الأضحى Medal-14

أشهى الأطباق × عيد الأضحى Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى الأطباق × عيد الأضحى   أشهى الأطباق × عيد الأضحى Ouo10الجمعة نوفمبر 12, 2010 10:32 pm

أي أكيد إلك كتير عيدية حلوة
ميرسي ع الوصفات الطيبين
بس بدنا كماااان
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مركز الوسيلة
G.M
G.M
مركز الوسيلة


ذكر

العقرب الثعبان
عدد المشاركات : 33760
نقاط النشاط : 58246
السّمعَة : 1350
الدولة/المديـنة : Amman
العمل/الدراسة : G.M
العمــر : 34
الأردن
ساخر
أشهى الأطباق × عيد الأضحى Left_bar_bleue100 / 100100 / 100أشهى الأطباق × عيد الأضحى Right_bar_bleue


أشهى الأطباق × عيد الأضحى Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى الأطباق × عيد الأضحى   أشهى الأطباق × عيد الأضحى Ouo10السبت نوفمبر 13, 2010 4:08 am

ههههههههههههههههههه
اي والله جامدين كتير
بس المشكلة كيف بدنا ناكلهم باردين
:أشهى الأطباق × عيد الأضحى 28307!: :أشهى الأطباق × عيد الأضحى 28307!: :أشهى الأطباق × عيد الأضحى 28307!:
عم أمززززح طبعاً

شكرااااااااااااااااا كتير نوران
مبين عليهم أكلات كتير طيبين

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر
Anonymous



أشهى الأطباق × عيد الأضحى Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى الأطباق × عيد الأضحى   أشهى الأطباق × عيد الأضحى Ouo10السبت نوفمبر 13, 2010 4:11 am

ههههههههه اللله عليك ياغيث هههههههههههه

بس قولتك عنا وقت بالعيد نطبخ , شو رأيك بعد العيد

شكرا الك عالأكلات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
me to you
مشرفة القسم العام
مشرفة القسم العام
me to you


انثى

الميزان التِنِّين
عدد المشاركات : 5649
نقاط النشاط : 11389
السّمعَة : 123
الدولة/المديـنة : دمشق
العمل/الدراسة : محـــــــــــاسبة
العمــر : 35
سورية
رايق
أشهى الأطباق × عيد الأضحى Left_bar_bleue100 / 100100 / 100أشهى الأطباق × عيد الأضحى Right_bar_bleue

أشهى الأطباق × عيد الأضحى Medal-15 أشهى الأطباق × عيد الأضحى Medal-14 أشهى الأطباق × عيد الأضحى Medal-16

أشهى الأطباق × عيد الأضحى Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى الأطباق × عيد الأضحى   أشهى الأطباق × عيد الأضحى Ouo10السبت نوفمبر 13, 2010 6:44 am

شكرا نوران عالاكلات اللذيذة

بس منك الطبخ ومنا الاكل

شلوني معك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حسناء
مراقبة متعددة المهام
مراقبة متعددة المهام
حسناء


انثى

السمك الثعبان
عدد المشاركات : 5106
نقاط النشاط : 10714
السّمعَة : 143
الدولة/المديـنة : دمشق
العمل/الدراسة : محاسبة
العمــر : 35
سورية
رايق
أشهى الأطباق × عيد الأضحى Left_bar_bleue100 / 100100 / 100أشهى الأطباق × عيد الأضحى Right_bar_bleue

أشهى الأطباق × عيد الأضحى Medal-15 أشهى الأطباق × عيد الأضحى Medal-14 أشهى الأطباق × عيد الأضحى Medal-16

أشهى الأطباق × عيد الأضحى Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهى الأطباق × عيد الأضحى   أشهى الأطباق × عيد الأضحى Ouo10السبت نوفمبر 13, 2010 7:37 am

أكلات طيبة فعلا
شكرا كتير نوران
ومن تحت ايديكي غير شكل
اذا بتعزمينا عليهن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أشهى الأطباق × عيد الأضحى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مركز الوسيلة الثقافي :: قسم آدم وحواء :: عالم حواء :: مطبخ حواء-
انتقل الى: